BurstingPipe

CARTE D’OR VANDAAG

Carte d’or, IJSEXPERT SINDS 30 jaar

Dankzij zijn kwalitatieve ingrediënten kan Carte D’Or heerlijk intense smaken ontwikkelen. Typisch voor Carte D’Or zijn als extra de overheerlijke stukjes in het ijs. Carte D’Or houdt van creativiteit en brengt jaarlijks nieuwe, originele creaties op de markt.
Dankzij de vele recepten biedt Carte D’Or u ook een waaier aan inspiratie voor het creëren van heerlijke eenvoudige of meer verfijnde desserts.

Onze nieuwigheden

Nieuw gamma My Carte d’Or, een reeks kleine porties van 200ml. Heerlijk ijs met saus aan een zeer aantrekkelijke prijs.

Gelateria, herlancering van het ‘Selection’ gamma. Het bestaande gamma met verbeterde receptuur: perfecte balans tussen ijs, stukjes en saus en een optimale artisanale textuur. In een nieuwe verpakking met doorschijnend deksel.

Carte d’Or GESCHIEDENIS

1978
Carte D’Or is ontstaan in Frankrijk. De 1e 5 ontwikkelde smaken – allen met stukjes – waren: praliné, koffie, Grand Marnier*, Aardbei en Zwarte bes.
1984 →1998
Lancering in 1984 van Carte d’Or in België.
Het gamma is klassiek en focust op de ingrediënten en de pure smaak.
1999 →2005
Lancering van het gamma Carte d’Or Selection , Carte d’Or Light Vanille en van de verschillende heerlijke sorbets van het merk.
2006
Carte D’Or gaat een stap verder en brengt heerlijk smeuïge recepten op de markt met knapperige, intens smakende stukjes in het ijs die een onweerstaanbare mix van smaken & texturen vormen.
2012
Carte D’Or biedt een waaier aan recepten op zijn website en biedt zo nog meer plezier en inspiratie voor het maken van heerlijk verfijnde recepten. “Carte D’or en je hebt een dessert”. Laat je inspireren! 

2013

Lancering van Carte d'Or Signature, jouw favoriete dessert... nu ook in ijsvorm

2014

Nieuw gamma My Carte d’Or, een reeks kleine porties van 200ml. Heerlijk ijs met saus aan een zeer aantrekkelijke prijs.

Gelateria, herlancering van het ‘Selection’ gamma. Het bestaande gamma met verbeterde receptuur: perfecte balans tussen ijs, stukjes en saus en een optimale artisanale textuur. In een nieuwe verpakking met doorschijnend deksel.

2015

We voegen 2 nieuwe, heerlijke smaken toe aan het Carte D’Or Gamma: Gelateria Meringue Fraise en Caramel Fleur de Sel.

HOE GENIET JE OPTIMAAL VAN EEN HEERLIJK IJSJE

Hoe ijs optimal bewaren
Ijs en sorbets bewaren in de diepvries bij -18°C tot enkele maanden. Het is belangrijk de koudeketen te behouden. Als het ijs begint te ontdooien kunnen zich ijskristallen vormen bovenop het ijs wanneer het weer wordt ingevroren. 

Mooie bollen ijs maken
Haal je ijs enkele minuten (5-10min) voor het serveren uit de diepvries, zodat het al z’n smaken optimaal kan vrijgeven je makkelijker mooie bollen ijs kan maken.
Er bestaan speciale ijslepels die je toelaten om makkelijk een mooie bol ijs te maken. Deze nemen de warmte van je hand op, en zorgen ervoor dat de lepel makkelijker door het ijs glijdt.
Zonder enige moeite maak je zo de mooiste bollen ijs !
Plaats het ijs na het opdienen zo snel mogelijk weer in de diepvries.

Verschillende vormen van bollen
Wist je dat het mogelijk is om verschillende vormen van bollen te maken, aangepast aan je recept? Je kunt verschillende grotes van ijslepels gebruiken om bollen van verschillende grote te creëren. Kies de klassieke grote voor klassieke desserts en gebruik iets kleinere lepels voor specialere dessertjes.
Je kunt ook volledig andere vormen maken zoals vierkante blokjes.

In een milkshake of cocktail
Gebruik Carte D’Or ijs in een heerlijke ijsmilkshake of een cocktail. Succes gegarandeerd!