BurstingPipe
Aardbei-vanilletaart

Aantal personen 4

Voorbereidingstijd
30 minuten
Afkoeltijd
0 minuten
Moeilijk
Three Star

Aardbei-vanilletaart

4 bolletjes Carte D'Or Vanilleroomijs (100 g/200 ml), 500 g aardbeien
  • Ingrediënten
  • 4 bolletjes Carte D'Or Vanilleroomijs (100 g/200 ml)
  • 500 g aardbeien
  • 4 el suiker
  • 1 citroen, geraspte schil en sap
  • 250 g klaargemaakt bladerdeeg
  • 1 vanillestokje
  • Methode
  • VERWARM

    de oven voor op 180º.

  • VERWIJDER

    het hartje uit 350 g aardbeien en snij de aardbeien in schijfjes. Opgelet, snij ze niet te dun! Mix de aardbeien met 3 eetlepels suiker en de geraspte citroenschil in een halfgrote kom.

  • SNIJ

    het bladerdeeg in vier rechthoekige stukjes van 10x12 cm en leg ze op een bakplaat.

  • LEG

    de aardbeischijfjes op het bladerdeeg en laat het geheel 20 tot 25 minuten bakken in de oven totdat de randen goudbruin kleuren. Laat lichtjes afkoelen.

  • MIX

    de overgebleven aardbeien gedurende twee minuten met de overgebleven suiker, de geraspte citroenschil en de vanillezaadjes in een keukenrobot totdat je een homogeen geheel krijgt.

  • SCHEP

    een bolletje Carte D'Or Vanilleroomijs uit en leg op elk bladerdeegtaartje een bolletje ijs.

  • GIET

    een beetje aardbeiencoulis over de taartjes en serveer onmiddellijk.