BurstingPipe
Cake met witte chocolade en gember

Aantal personen 6

Voorbereidingstijd
45 minuten
Afkoeltijd
60 minuten
Moeilijk
One Star

Cake met witte chocolade en gember

6 bolletjes Carte D'Or Stracciatella roomijs (200 g/400 ml), 300 g fijn gehakte witte chocolade
  • Ingrediënten
  • 6 bolletjes Carte D'Or Stracciatella roomijs (200 g/400 ml)
  • 300 g fijn gehakte witte chocolade
  • 12 gemberkoekjes
  • hagelslag voor de afwerking (optioneel)
  • Methode
  • SMELT

    de witte chocolade in een grote kom au bain marie. Roer totdat de chocolade volledig gesmolten is. Giet de gesmolten chocolade in een hogere, kleinere kom en laat 5 minuten afkoelen, of totdat de kom niet te warm meer is om aan te raken.

  • DIP

    1 kant van elk gemberkoekje in de afgekoelde witte chocolade en laat het teveel aan chocolade eraf druppen. Leg het koekje op de bakplaat en werk eventueel af met hagelslag. Laat ten minste 15 minuten rusten totdat de chocolade volledig hard is.

  • SCHEP

    een bolletje Carte D'Or Stracciatella roomijs uit en leg het op het koekje. Gebruik een tweede koekje als hoedje. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier in de diepvriezer en laat gedurende 15 minuten koud worden.

  • SERVEER

    onmiddellijk.