BurstingPipe
Chocolade Güllaç met vanille

Aantal personen 6

Voorbereidingstijd
30 minuten
Afkoeltijd
60 minuten
Moeilijk
Four Star

Chocolade Güllaç met vanille

6 bolletjes Carte D'Or Vanilleroomijs (300 g/600 ml), 750 ml melk
  • Ingrediënten
  • 6 bolletjes Carte D'Or Vanilleroomijs (300 g/600 ml)
  • 750 ml melk
  • 250 g suiker
  • 50 ml rozenwater
  • 100 g Güllaç-bladen (6-12, afhankelijk van grootte)
  • 50 g fijn gehakte pistachenootjes
  • 50 g granaatappelpitjes
  • 6 el chocoladesaus
  • goudkleurige glittersuiker voor de afwerking
  • Methode
  • GIET

    de melk en de suiker in een middelgrote steelpan en breng het geheel al roerend aan de kook. Zet het vuur af en voeg eventueel het rozenwater toe.

  • LEG

    de Güllaç-bladen op een grote schotel en giet er een beetje melk over. Leg er een tweede blad bovenop en herhaal dit proces tot alle Güllaç-bladen op zijn. Giet het overgebleven mengsel van melk en suiker uit over de Güllaç-bladen. Laat afkoelen en laat het gedurende 1 uur afkoelen in de koelkast.

  • HAAL

    de Güllaç uit de koelkast en verdeel deze in zes porties. Dresseer de Güllaç in mooie dessertglaasjes zodat die zelf een kommetje vormt.

  • SCHEP

    de chocoladesaus uit in het midden van dit kommetje.

  • SCHEP

    een bolletje Carte D'Or Vanille roomijs uit en leg het bovenop de chocoladesaus. Versier en werk af met de granaatappelpitjes.

  • BESTROOI

    het geheel met de glittersuiker.

  • SERVEER

    onmiddellijk.