BurstingPipe
Chocolade-hazelnoottorentje

Aantal personen 4

Voorbereidingstijd
90 minuten
Afkoeltijd
150 minuten
Moeilijk
Four Star

Chocolade-hazelnoottorentje

4 bolletjes Carte D'Or Chocolate Noir roomijs (200 g/400 ml.), 300 g donkere chocolade
  • Ingrediënten
  • 4 bolletjes Carte D'Or Chocolate Noir roomijs (200 g/400 ml)
  • 300 g donkere chocolade
  • 50 g geplette hazelnoten
  • 50 ml dikke chocoladesaus
  • olie voor het invetten
  • Methode
  • SMELT

    de helft van de chocolade in een grote kom au bain marie. Roer totdat de chocolade volledig gesmolten is. Laat tien minuten afkoelen, of totdat de kom niet langer te warm aanvoelt. Leg ondertussen een vel bakpapier op een bakplaat, vet vier bakringen van 8 cm doorsnede in met olie en bedek de randen met bakpapier. Zorg ervoor dat het bakpapier iets boven de bakring uitkomt.

  • BESTRIJK

    de binnenraden van de bakring met een laag van de gesmolten chocolade en laat minstens 15 minuten rusten op kamertemperatuur. Herhaal dat proces ten minste twee keer, totdat de laag chocolade voldoende dik is. Laat het geheel anderhalf uur rusten totdat de chocolade hard geworden is.

  • SMELT

    de overgebleven chocolade in een grote kom en laat afkoelen. Verwijder voorzichtig de bakring en het bakpapier rond de gevormde chocoladering.

  • BESTRIJK

    de buitenkant van elke chocoladering met extra chocolade en gebruik hiervoor een rubberen spatel. De chocolade hoeft niet zeer netjes gladgestreken te worden. Op die manier creëert u een kunstzinnig effect. Laat het geheel rusten.

  • BESTROOI

    vier borden met wat hazelnoten en plaats op elk bord het chocoladetorentje.

  • SCHEP

    een beetje chocolade in elk torentje.

  • SCHEP

    een bolletje Carte D'Or Chocolate Noir roomijs in het chocolade torentje.

  • BESPRENKEL

    het ijs met de fijn gemalen hazelnootjes en serveer onmiddellijk.