BurstingPipe

Aantal personen 4

Voorbereidingstijd
25 minuten
Afkoeltijd
0 minuten
Moeilijk
Three Star

CRUNCHY GEKARAMELISEERDE APPELS EN VANILLE

Dit recept is makkelijker dan een traditioneele Apple Crumble en absoluut verrukkelijk geserveerd met Carte D´Or Vanilleroomijs
  • Ingrediënten
  • 4 bolletjes Carte D´Or Vanilleroomijs (100 g/200 ml)
  • 400 g appels om te koken, zonder klokhuis, geschild en in blokjes gesneden
  • 50 g boter
  • 50 g licht bruine suiker
  • ½ tl kaneel of ¼ tl gemalen kruidnagel
  • 125 g koekjes, verkruimeld
  • 20 g fijngehakte geroosterde hazelnoten
  • 20 g fijngehakte walnoten
  • 100 g karamelsaus
  • Methode
  • STOOF

    de appels in een grote bakpan op matig vuur, met de boter, suiker en kaneel. Laat stoven gedurende ongeveer 15 minuten totdat de appels een zachte structuur hebben.

  • MIX

    de gebrokkelde biscuits en fijngehakte noten.

  • VERWARM

    de karamelsaus in een kleine pan of in de magnetron gedurende 1 minuut.

  • VERDEEL

    de appelmix over 4 bordjes of schaaltjes.

  • BESTROOI

    met de koekjesmix.

  • SCHEP

    bolletjes Carte D´Or Vanilleroomijs en plaats ze bovenop de koekjesmix.

  • BESPRENKEL

    met de warme karamelsaus.