BurstingPipe
Deens gebak met appel

Aantal personen 8

Voorbereidingstijd
75 minuten
Afkoeltijd
0 minuten
Moeilijk
Three Star

Deens gebak met appel

6 bolletjes Carte D'Or Vanilleroomijs (150 g/300 ml), 3 halfgrote appels
  • Ingrediënten
  • 6 bolletjes Carte D'Or Vanilleroomijs (150 g/300 ml)
  • 3 halfgrote appels
  • 30 g gesmolten, ongezouten Solo
  • ½ tl kaneel
  • 1 el citroensap
  • 2 el rozijnen (optioneel)
  • 4 el Demerara-suiker (of rietsuiker)
  • 1 pak bladerdeeg van 500 g
  • 1 ei voor het glazuren
  • Methode
  • SCHIL

    de appels, haal het klokhuis er uit en snij de appels in 4 partjes.

  • MIX

    de appels met de Solo, de kaneel, het citroensap, de rozijnen en drie eetlepels suiker.

  • VERWARM

    de oven voor op 200º.

  • ROL

    het taartdeeg uit over een licht met bloem bestrooid oppervlak. Snij uit het deeg vierkanten van 6 op 11 cm en leg deze op een bakplaat.

  • SCHEP

    op elk vierkant stukje deeg een gelijke portie appelvulling en leg deze in het midden van het deeg. Vouw de vier punten van het deeg naar het midden en kneed de punten samen. Plak de puntjes aan elkaar door gebruik te maken van eimengsel.

  • STRIJK

    de rest van het eimengsel over de taartjes en laat gedurende 15 minuten afkoelen in de koelkast.

  • NEEM

    de taartjes uit de koelkast en bestrooi de bovenkant met de overgebleven bruine suiker. Zet de bakplaat gedurende 20 tot 25 minuten in de oven, totdat de taartjes goudbruin kleuren.

  • SCHEP

    een bolletje Carte D'Or Vanilleroomijs uit en leg bovenop de taartjes.

  • SERVEER

    onmiddellijk.