BurstingPipe
FLAN MET SEIZOENSFRUIT

Aantal personen 8

Voorbereidingstijd
15 minuten
Afkoeltijd
40 minuten
Moeilijk
Four Star

FLAN MET SEIZOENSFRUIT

Deze flan met seizoensfruit is groot genoeg om de favoriet van de hele familie te zijn. Gebruik seizoensvruchten en varieer de ijssmaak om uw eigen recept te creëren.
  • Ingrediënten
  • 8 bolletjes Carte d’Or Vanilleroomijs (200 g/400 ml)
  • 200 g geplette koekjes
  • 75 g boter
  • 1 tl kaneel
  • 8 aardbeien in schijfjes gesneden
  • 2 kiwi’s, geschild en in schijfjes gesneden
  • 50g bosbessen
  • 25 g abrikozenjam
  • 100 ml slagroom
  • Methode
  • SMELT

    de boter in een kleine pan op een zacht vuur.

  • MENG

    de geplette koekjes, de kaneel en de gesmolten boter in een grote kom

  • GIET

    de koekjes en het botermengsel in een flanvorm met verwijderbare bodem. Bedek de bodem met bakpapier gesneden in een cirkel.

  • GIET

    het mengsel in de flanvorm aan en verspreid goed. Laat gedurende 20 minuten afkoelen en laat rusten.

  • VERSPREID

    het Carte d’Or Vanilleroomijs bovenop de basis. Opnieuw afkoelen gedurende 20 minuten.

  • PLAATS

    de vruchtenschijfjes bovenop het roomijs en plaats de bosbessen in het midden.

  • VERWARM

    de abrikozenjam in een kleine pan en verspreid op de flan om een ijsvorming te maken.

  • SERVEER

    onmiddellijk met de room in een kannetje.