BurstingPipe
GEMARINEERDE BESSEN MET MUNT

Aantal personen 4

Voorbereidingstijd
15 minuten
Afkoeltijd
1 uur
Moeilijk
Two Star

GEMARINEERDE BESSEN MET MUNT

Zomerbessen gemarineerd in zoete witte wijn en verse munt aangevuld met Carte D’Or Vanille IJs. Gewoon mooi.
  • Ingrediënten
  • 4 bolletjes Carte d’Or Vanilleroomijs (100 g/200 ml)
  • 1 vanillestokje, in tweeën gesneden, zonder zaadjes
  • 200 ml zoete witte wijn
  • 100 g bosbessen
  • 100 g frambozen
  • 100 g aardbeien, gewassen en in vieren gesneden
  • 4 takjes munt, blaadjes verwijderd en grof gehakt
  • 1 el poedersuiker
  • 4 kleine takjes munt
  • Methode
  • PLAATS

    het vanille stokje in een kleine pan met wijn op een zacht vuur, laat 5 minuten sudderen en laat vervolgens afkoelen.

  • MENG

    de bessen en de munt in een kom.

  • GIET

    de wijn over de bessen, dek ze af en plaats ze voor minstens 60 minuten in de koelkast. Verwijder tenslotte het vanillestokje.

  • VERDEEL

    de gemarineerde bessen over 4 bordjes.

  • SCHEP

    een bolletje Carte d’Or Vanilleroomijs en leg dit bovenop de bessen op elk bordje.

  • BESTROOI

    alle bordjes met poedersuiker, voeg een klein takje munt toe en serveer.