BurstingPipe
Kerstige kus

Aantal personen 6

Voorbereidingstijd
30 minuten
Afkoeltijd
0 minuten
Moeilijk
Three Star

Kerstige kus

4 bolletjes Carte D'Or Vanilleroomijs (200 g/ 400 ml), 2 eiwitten
  • Ingrediënten
  • 4 bolletjes Carte D'Or Vanilleroomijs (200 g/ 400 ml)
  • 2 eiwitten
  • 125 g basterdsuiker
  • 0.25 tl maïzena
  • 0.5 tl vanille-extract
  • glittersuiker voor de afwerking
  • 20 g bloemsuiker (bij het gebruik van glittersuiker)
  • Methode
  • VERWARM

    de oven voor op 110º en bedek de bakplaat met bakpapier.

  • MIX

    de eiwitten en maïzena met een elektrische mixer in een metalen kom totdat je een stijf beslag krijgt. Voeg er beetje bij beetje de suiker aan toe en klop onafgebroken totdat je een dik en glanzend beslag krijgt. Voeg als laatste het vanille-extract toe.

  • SCHEP

    het beslag in een grote spuitzak met een grote, ronde spuitmond.

  • MAAK

    4 kleine ronde schelpjes. Hou voldoende afstand tussen de 4 schelpjes. Zorg ervoor dat je steeds gelijke druk uitoefent op de spuitzak terwijl je de spiraaltjes maakt. Zo zorg je dat de meringues allemaal goed op elkaar lijken.

  • ZET

    ze gedurende 1 uur in de oven. Zet de oven uit en laat de meringues nog een uur in de oven zitten om goed te drogen.

  • MIX

    de bloemsuiker met water totdat je een dun, homogeen mengsel krijgt. Bestrijk de bovenkant van de meringue met een klein beetje glazuur. Bestrooi tenslotte de meringue met de glittersuiker voor een feestelijk kersteffect. Herhaal dit proces met de helft van de gemaakte meringues. De andere helft wordt niet versierd en dient als de onderkant voor de 'kerstkus'.

  • SCHEP

    het Carte D'Or Vanilleroomijs in de tweede spuitzak.

  • SPUIT

    een kleine hoeveelheid ijs op de meringue die dienst doet als onderkant en plaats er het versierde hoedje op. Herhaal dit proces met alle koekjes. Serveer onmiddellijk.