BurstingPipe
MERINGUE CHEESCAKE MET FRAMBOZEN

Aantal personen 6

Voorbereidingstijd
25 minuten
Afkoeltijd
40 minuten
Moeilijk
Three Star

MERINGUE CHEESCAKE MET FRAMBOZEN

Een eenvoudige cheesecake, met Carte d’Or vanilleroomijs. Wilt u dit dessert van tevoren maken, dan kunt u het van tevoren bevriezen en 20 min voor severeren uit de diepvries halen.
  • Ingrediënten
  • 8 bolletjes Carte d’Or Vanilleroomijs (200 g/400 ml)
  • 150g koekjes
  • 60g boter
  • 200 g gewassen frambozen, 12 houden voor de versiering
  • 8 kleine meringues
  • 200 g ricotta
  • 25g poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 90 ml frambozencoulis
  • Methode
  • PLAATS

    de koekjes in een blender. Mix tot ze op broodkruimels lijken.

  • SMELT

    de boter in een kleine kom in de magnetron. Voeg de koekkruimels met de gesmolten boter toe, en verdeel het mengsel in een taartvorm met uitneembare bodem. Laat vervolgens afkoelen.

  • SCHEP

    het Carte d’Or Vanilleroomijs uit en plaats in een grote kom. Verpletter met de achterkant van een lepel de meringue en voeg de ricotta en het vanille-extract toe. Voeg tenslotte de verpletterde meringue en de frambozen toe. Meng goed en verdeel op de afgekoelde koekjes. Egaliseer het oppervlak met de achterkant van een lepel.

  • PLAATS

    in de vriezer gedurende 40 minuten.

  • VERWIJDER

    de cheesecake van de taartvorm en snijd in 6 delen elk op een plaat.

  • SERVEER

    elk deel met frambozencoulis en versier met hele frambozen.