BurstingPipe
Mini-cheesecakejes met pompoen

Aantal personen 6

Voorbereidingstijd
60 minuten
Afkoeltijd
180 minuten
Moeilijk
Three Star

Mini-cheesecakejes met pompoen

6 bolletjes Carte D'Or Vanilleroomijs (200 g/400 ml), 1 el Solo
  • Ingrediënten
  • 6 bolletjes Carte D'Or Vanilleroomijs (200 g/400 ml)
  • 1 el Solo
  • 20 g donkere, fijngehakte chocolade
  • 60 g gemberkoekjes
  • 125 g roomkaas
  • 75 g fijn gekookte pompoen (zorg er voor dat het teveel aan water er uit geknepen is)
  • 50 g bruine suiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 ei
  • 0.5 el gemalen kaneel
  • 0.25 el gemalen nootmuskaat
  • 50 ml toffeesaus
  • Methode
  • VERWARM

    de oven voor op 180º.

  • SMELT

    de Solo op een zacht vuur in een kleine steelpan. Zet het vuur uit en roer de chocolade door de Solo totdat de chocolade gesmolten is.

  • GEBRUIK

    de keukenrobot om de gemberkoekjes tot kruimels te malen. Doe de gemberkruimels in een halfgrote kom en voeg er de gesmolten Solo en chocolade aan toe.

  • NEEM

    een bakvorm voor 6 muffins, leg er papieren muffinvormpjes in en verdeel het beslag over de zes vormpjes. Druk het beslag aan met een theelepel.

  • ZET

    gedurende 8 minuten in de oven. Laat afkoelen.

  • MENG

    de roomkaas, fijn gekookte pompoen, suiker, vanille, eieren en kruiden. Vul de muffinvormpjes verder op met het beslag.

  • ZET

    gedurende 20 tot 25 minuten in de oven. Laat minstens 3 uur (of heel de nacht) afkoelen in de koelkast.

  • VERWIJDER

    de papieren vormpjes en dien op met een schepje Carte D'Or Vanilleroomijs en werk af met toffeesaus.