BurstingPipe
Omelette sibérienne met chocoladebrownies en frambozen

Aantal personen 4

Voorbereidingstijd
30 minuten
Afkoeltijd
90 minuten
Moeilijk
Four Star

Omelette sibérienne met chocoladebrownies en frambozen

4 bolletjes Carte D'Or Vanilleroomijs (100 g/200 ml), 100 g Solo
  • Ingrediënten
  • 4 bolletjes Carte D'Or Vanilleroomijs (100 g/200 ml)
  • 100 g Solo
  • 200 g fijn gehakte donkere chocolade
  • 4 grote eieren
  • 250 g blonde basterdsuiker
  • 100 g bloem
  • 75 g verse frambozen
  • 4 eiwitten
  • 150 g basterdsuiker
  • Methode
  • VERWARM

    de oven voor op 180°C. Bedek een vierkante bakplaat van 22cm met bakpapier.

  • SMELT

    de Solo en de chocolade in een kom au bain marie. Laat afkoelen totdat de kom niet langer te warm aanvoelt.

  • MIX

    de eieren en de suiker, voeg alles samen en zeef er de bloem door. Giet het baksel in de bakvorm.

  • ZET

    de bakvorm gedurende 25 tot 30 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen, haal de cake uit de bakvorm en snij in 9 gelijke stukken.

  • LEG

    een vel bakpapier op de bakplaat en leg er vier brownies op. Leg op elke brownie enkele frambozen en zet in de koelkast om af te koelen.

  • SCHEP

    een klein bolletje Carte D'Or Vanilleroomijs uit en leg die op een aparte schotel. Zet de schotel gedurende minstens anderhalf uur in de diepvriezer, totdat het ijs hard is.

  • VERWARM

    de oven voor op 220º.

  • KLOP

    het eiwit op met een elektrische mixer totdat het stijf wordt en voeg er elke keer een eetlepel basterdsuiker aan toe. Klop op totdat de meringue er stevig en glanzend uitziet.

  • LEG

    een bolletje roomijs op elke brownie en lepel er het meringuebeslag overheen. Zorg ervoor dat alle kanten van de brownie volledig met het beslag bedekt zijn.

  • ZET

    de brownies onmiddellijk in de oven en laat ze gedurende 35 minuten staan totdat ze licht bruin gekleurd zijn. Serveer onmiddellijk.