BurstingPipe
Rabarber-aardbeiencrumble

Aantal personen 4

Voorbereidingstijd
60 minuten
Afkoeltijd
0 minuten
Moeilijk
Three Star

Rabarber-aardbeiencrumble

4 bolletjes Carte D'Or Vanilleroomijs (100 g/200 ml), 300 g rabarber
  • Ingrediënten
  • 4 bolletjes Carte D'Or Vanilleroomijs (100 g/200 ml)
  • 300 g rabarber
  • 200 g aardbeien
  • 1 sinaasappel, geraspte schil
  • 75 g basterdsuiker
  • 175 g granola
  • 2 el gesmolten Solo
  • Methode
  • MENG

    de granola met de gesmolten Solo in een middelgrote kom. Zet apart.

  • SCHIL

    de rabarber en snijdt deze in stukjes van 3 cm. Maak de aardbeien schoon en snij ze in vier.

  • KOOK

    de rabarber gedurende 4 tot 5 minuten op een middelhoog vuur samen met de basterdsuiker, de geraspte sinaasappelschil en twee eetlepels water totdat de rabarber bijna zacht is. Voeg de aardbeien toe en laat het geheel nog twee minuten doorkoken.

  • LEG

    het fruit in een glaasje of schoteltje en verdeel de crumble over de verschillende glaasjes of schoteltjes.

  • SCHEP

    een bolletje Carte D'Or Vanilleroomijs uit en leg het bovenop de crumble.

  • DIEN

    onmiddellijk op.