BurstingPipe
ROMIGE CHOCOLADE POTJES

Aantal personen 4

Voorbereidingstijd
10 minuten
Afkoeltijd
20 minuten
Moeilijk
Four Star

ROMIGE CHOCOLADE POTJES

Dit nagerecht is een elegante traktatie, je gasten zullen zeker om het recept vragen.
  • Ingrediënten
  • 4 Lepels Carte D’Or Stracciatella IJs (100 g/200 ml)
  • 150 ml slagroom
  • 100 g zwarte chocolade
  • 20 g suiker
  • 10 g chocoladeschaafsel
  • 4 boterkoekjes
  • Methode
  • PLAATS

    de room, suiker en chocolade in een kleine pan. Verwarm al roerend en laat het gedurende 1 minuut warm worden. Laat het vervolgens afkoelen.

  • SCHEP

    een bolletje Carte D’Or Stracciatella IJs in 4 schaaltjes. Druk het bolletje ijs naar beneden zodat je een egaal oppervlak krijgt en het gelijk komt met de bovenkant van het schaaltje.

  • GIET

    het afgekoelde chocolademengsel rond het ijs, zodat het ijs volledig bedekt is.

  • PLAATS

    de schaaltjes gedurende 20 minuten in de vriezer.

  • VERSIER

    met chocoladeschilfers en serveer met boterkoekjes.