BurstingPipe
Roze meringue

Aantal personen 6

Voorbereidingstijd
45 minuten
Afkoeltijd
0 minuten
Moeilijk
Three Star

Roze meringue

6 bolletjes Carte D'Or Vanilleroomijs (200 gr/400 ml), het eiwit van 2 eieren
  • Ingrediënten
  • 6 bolletjes Carte D'Or Vanilleroomijs (200 g/400 ml)
  • 2 eiwitten
  • 125 g basterdsuiker
  • 0.25 tl maïzena
  • enkele druppeltjes rode of roze voedingskleurstof
  • Methode
  • VERWARM

    de oven voor op 100º en leg een bakplaat klaar met bakpapier.

  • MIX

    de eiwitten en maïzena met een elektrische mixer in een metalen kom totdat je een stijf beslag krijgt.

  • VOEG

    er beetje bij beetje de suiker aan toe en klop onafgebroken totdat je een dik en glanzend beslag krijgt. Voeg als laatste de kleurstof toe en meng deze goed onder het beslag.

  • SCHEP

    de meringue in een grote spuitzak met een stervorming spuitmondje.

  • MAAK

    kleine spiraaltjes van ongeveer 5 cm doorsnede. Zorg ervoor dat je steeds gelijke druk uitoefent op de spuitzak terwijl je de spiraaltjes maakt. Zo zorg je ervoor dat de meringues allemaal goed op elkaar lijken.

  • ZET

    de meringues 75 minuten in de oven. Zet de oven uit en laat de meringues gedurende een uur in de oven om goed te drogen. Laat de meringues hierna volledig afkoelen.

  • SCHEP

    het Carte D'Or Vanilleroomijs in de tweede spuitzak. Spuit een rozet op de onderste meringuehelft en plaats de tweede helft er bovenop.

  • LEG

    de meringues op een schaal. Herhaal dit proces tot alle meringuehelften op zijn.

  • DIEN

    onmiddellijk op.