BurstingPipe
VANILLE EILANDEN MET CHOCOLADE

Aantal personen 4

Voorbereidingstijd
15 minuten
Afkoeltijd
1 uren
Moeilijk
Two Star

VANILLE EILANDEN MET CHOCOLADE

Dit gerecht maakt eilanden van kleine porties van Carte D´Or Vanilleroomijs en is ook heerlijk met verse bosbessen. Of gebruik 3 verschillende smaken en serveer als een trio!
  • Ingrediënten
  • 8 bolletjes Carte D´Or Vanilleroomijs (200 g/400 ml)
  • 100 g pure chocolade (70%)
  • 40 g pure chocolade stukjes
  • 50 ml donkere rum
  • 15 g fijngehakte, geroosterde hazelnoten
  • Methode
  • SCHEP

    een bolletje Carte D´Or Vanilleroomijs en maak het vervolgens plat met de achterkant van de lepel.

  • MENG

    het Carte d’Or ijs met de stukjes donkere chocolade.

  • PLAATS

    het Carte D´Or Vanilleroomijs mengsel op een bakplaat bedekt met bakpapier. Vorm vervolgens met de achterkant van de lepels cirkels.

  • PLAATS

    de ijs eilanden terug in de vriezer voor 1 uur.

  • SMELT

    de pure chocolade in een schaaltje boven een pan met kokend water.

  • GIET

    de rum erbij, zodat de chocolade dikker wordt.

  • SERVEER

    2 of 3 eilanden per persoon, overgoten met de chocolade rum saus. Bestrooi tenslotte met de fijngehakte geroosterde hazelnoten.