BurstingPipe
Vanille griesmeelkoekjes

Aantal personen 4

Voorbereidingstijd
90 minuten
Afkoeltijd
0 minuten
Moeilijk
Five Star

Vanille griesmeelkoekjes

4 bolletjes Carte D'Or Vanilleroomijs (150 g/300 ml), 60 g ongezouten Solo op kamertemperatuur
  • Ingrediënten
  • 4 bolletjes Carte D'Or Vanilleroomijs (150 g/300 ml)
  • 60 g ongezouten Solo op kamertemperatuur
  • 90 g bloemsuiker
  • 1 eierdooier op kamertemperatuur
  • 25 g griesmeel
  • 175 g gezeefde bloem
  • 0.5 tl bakpoeder
  • 10 gebleekte amandelen
  • 200 g suiker
  • 200 ml water
  • 1 el citroensap
  • Methode
  • MENG

    de ingrediënten voor de siroop in een middelgrote steelpan en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat het gedurende 15 minuten sudderen. Laat afkoelen.

  • MENG

    de Solo met de suiker en de eierdooier in een kom. Voeg het griesmeel toe en voeg daarna beetje bij beetje de bloem toe. Nu kan je het deeg kneden met je handen. Je krijgt een heel zacht en licht gekleurd deeg. Dek het deeg af met plasticfolie en laat gedurende 15 minuten rusten.

  • VERWARM

    de oven voor op 180º. Maak acht kleine deegballetjes en leg ze op een paar centimeter van elkaar op de bakplaat. Leg een amandel in het midden van elk deegballetje en zet de bakplaat gedurende 20 tot 25 minuten in de oven, of totdat de deegballetjes goudbruin zijn. Haal de bakplaat uit de oven.

  • GIET

    de stroop over de nog warme griesmeelkoekjes. Herhaal dit proces enkele keren en laat de koekjes gedurende 10 tot 15 minuutjes weken in de siroop. Bedek de koekjes, nadat ze afgekoeld zijn, met plasticfolie en plaats ze in de koelkast.

  • LEG

    de griesmeelkoekjes in een mooi dessertglas.

  • SCHEP

    een bolletje Carte D'Or Vanille roomijs uit en leg het bovenop de griesmeelkoekjes. Verbrokkel een tweede koekje en strooi het uit over het ijs. Serveer onmiddellijk.